Haalbaarheidsstudie

Wilt u het BAR-instrument als een van de eersten testen in de praktijk? Meld u dan nu aan voor de haalbaarheidsstudie!

De HAN University of Applied Sciences en Amsterdam UMC voeren een haalbaarheidsonderzoek uit om de ervaringen van professionals met het gebruik van BAR-instrument en -leidraad in de praktijk op te halen. Het doel van deze haalbaarheidsstudie is om de bruikbaarheid, begrijpelijkheid, toepasbaarheid van BAR-instrument en -leidraad te onderzoeken onder professionals die betrokken zijn bij het re-integratieproces. Ook onderzoeken wij hoe tevreden professionals zijn over werken met BAR.

Meld u nu aan

Wij zijn op zoek naar:

Bedrijfsartsen die het BAR-instrument gebruiken gedurende de re-integratie en arbeidsdeskundigen (zowel privaat als publiek) en verzekeringsartsen die ingevulde BAR-instrumenten gaan interpreteren en bespreken. Deelname is een unieke kans om als BAR-instrument en -leidraad in de praktijk te testen. Zo draagt u bij aan de ontwikkeling van een instrument dat ondersteunt in de dagelijkse praktijk.

Deelnemers volgen op 1 juni van 15.00 tot 17.00 uur een (online)introductie. Deze bestaat uit een uitleg over BAR en ICF en uit de mogelijkheid om vragen te stellen. Daarna gaat u aan het werk met BAR-instrument en -leidraad. Wij vragen u vriendelijk te checken of u bij deze introductie aanwezig kunt zijn voordat u zich aanmeldt voor dit onderzoek.

Interview en focusgroep

Vervolgens nodigen wij bedrijfsartsen uit voor een eenmalig interview van 30-40 minuten, waar we in gesprek gaan over hun ervaringen van werken met het BAR-instrument in de praktijk. Arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen nodigen wij uit om ingevulde BAR-instrumenten te interpreteren en bespreken. We nodigen daarnaast enkele deelnemers uit om mee te doen aan een groepsgesprek in september. Tijdens het groepsgesprek bespreken onderzoekers en professionals de inzichten van het onderzoek en bepalen we wat dit betekent voor de doorontwikkeling van het BAR-instrument.

Voordelen van deelname aan haalbaarheidsstudie:

  • U draagt bij aan verbetering van BAR-instrument en -leidraad.
  • Deelname levert accreditatie-punten op (PE)..
  • U doet u inzichten op over werken binnen het re-integratieproces en wisselt deze uit met collega’s uit verschillende beroepsgroepen. Eerdere deelnemers aan BAR-onderzoeken gaven aan dit waardevol te vinden.
  • Professionals ontvangen €80 voor hun deelname.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de haalbaarheidsstudie? Dan kunt zich aanmelden via deze link. Wij nemen daarna contact met u op.

Meer weten?

Neem dan contact op met onderzoeker Donny Kreuger.